Senin, 18 Januari 2016

Manfaat yang menakjubkan dan Kegunaan Of Kiwi

Kiwi adalah buah-buahan yang jarang berlaku yang mempunyai manfaat kesihatan yang tidak terkira banyaknya. Kiwi atau gooseberry Cina adalah buah berasal dari China. Di China, orang menggunakan Kiwi untuk beberapa kegunaan makanan dan perubatan. Walau bagaimanapun, buah-buahan yang menjadi popular di New Zealand dan rakyat negara ini mula menanam buah-buahan dalam kuantiti yang besar. Ia juga dikatakan bahawa buah Kiwi mendapat namanya dari negeri New Zealand.


Faedah Kiwi Untuk Kulit

 

  1. Kiwi adalah buah-buahan yang lazat yang mengandungi beberapa nutrien yang jarang berlaku. Ia adalah sumber yang kaya dengan antioksidan, vitamin C, dan E. Nutrien ini adalah penting untuk kulit yang sihat dan berseri.
  2. Kiwi mengandungi antioksidan dan serat pemakanan. Perbuatan buah-buahan sebagai julap semula jadi yang membantu badan dalam membuang semua bahan buangan dan toksin. Ini seterusnya menjadikan kulit lebih jelas dan lebih cantik.
  3. Buah Kiwi mengandungi banyak Vitamin E yang membantu dalam mengekalkan kulit yang lembut dan lembap. Vitamin juga membantu dalam pertumbuhan semula sel-sel yang seterusnya menjadikan kulit kelihatan muda dan fleksibel.
  4. Buah-buahan adalah sumber yang kaya dengan Vitamin C yang membantu dalam pembentukan kolagen. Pembaikan kolagen kulit dan membantu ia pulih daripada luka dan kecederaan. Ia juga menjadikan kulit lembut, lembut dan lembap.
  5. Kiwi mengandungi asid omega-3 asid lemak yang melindungi kulit daripada pelbagai gangguan. Ia juga melindungi membran sel kulit.
  6. Campuran pulpa kiwi dan jus lemon boleh bertindak sebagai pek muka berkhasiat.Sapukan campuran ini dan biarkan ia kekal selama 10 hingga 15 minit. Rawatan ini adalah sangat baik untuk mengurangkan pengeluaran sebum.
  7. Untuk kulit bercahaya menyediakan campuran alpukat (1/2), kiwi dan madu (1 sudu teh).Campurkan bahan-bahan ini dan sapukan campuran pada kulit anda. Selepas 10 hingga 15 minit bilas dengan air sejuk.
  8. Antioksidan dalam kiwi membunuh radikal bebas dan mengurangkan keamatan tanda-tanda penuaan seperti bintik-bintik hitam, kedutan dan garis-garis halus.
  9. Kiwi adalah sumber yang kaya dengan agen anti-radang dan AHA. Ini menghalang kulit daripada jerawat, bisul, jerawat, zits dan bernanah.
  10. Buah Kiwi mengandungi asid amino yang melindungi kulit daripada sinaran matahari.
  11. Vitamin dan nutrien dalam kiwi membantu kulit dalam memperbaharui sel-sel. Oleh itu, makan kiwi boleh menjadikan kulit anda lembap dan muda.
  12. Membuat pulpa daripada buah kiwi masak dan menambah beberapa yogurt kepadanya.Campurkan dengan baik dan perlahan-lahan sapukan pada muka anda. Basuh muka selepas 15 minit. Ini akan membolehkan nutrien untuk menembusi ke dalam kulit anda dan menyuburkan ia dari dalam.
  13. Buah kiwi mengandungi Vitamin C yang membantu dalam mencerahkan warna kulit anda.Anda boleh membuat scrub semulajadi dengan mencampurkan pulpa buah kiwi, jus lemon, oat dan minyak biji kiwi. Scrub ini boleh membantu kulit anda untuk mendapatkan yang lebih nada.
  14. Kulit buah kiwi boleh digunakan sebagai agen pengelupasan semula jadi. Anda boleh gosok muka dengan kulit kiwi untuk mendapatkan kulit yang sempurna.


Faedah Kiwi Untuk rambut:

 

  1. Buah Kiwi kaya dengan mineral seperti zinc, magnesium dan fosforus yang meningkatkan pertumbuhan rambut dan meningkatkan peredaran darah. Ia juga mengandungi Vitamin C dan E yang membantu dalam mengurangkan keguguran rambut.
  2. Vitamin C dalam buah-buahan membantu dalam pembentukan kolagen. Ini membolehkan kulit kepala untuk menyerap lebih banyak nutrien.
  3. Kiwi minyak biji mengandungi asid omega-3fatty yang menghalang rambut daripada kehilangan kelembapan.
  4. Buah Kiwi kaya dengan tembaga. Ini membantu rambut dalam memelihara warna semula jadi. Ia juga melindungi rambut dari uban pramasa.
  5. Buah Kiwi kaya dengan zat besi yang membantu dalam menyuburkan rambut. Ia menggalakkan peredaran darah yang betul di kulit kepala dan dengan itu ia menguatkan rambut dari akar mereka.
  6. Makan kiwi boleh membantu anda dalam mengukuhkan rambut dan juga kulit pada kulit kepala anda. Ini seterusnya menghalang berlakunya kelemumur dan ekzema. Ia juga melindungi kulit kepala dari keradangan.

Faedah Kesihatan Of Kiwi:

 

  1. Pergaduhan Menentang Radikal Bebas: Kiwi mengandungi Vitamin C yang melawan radikal bebas dan melindungi badan dan kulit kita dari pelbagai penyakit. Radikal bebas meningkatkan risiko kanser dan ia juga menyebabkan tanda-tanda penuaan. Vitamin C meneutralkan radikal bebas dan menjadikan mereka tidak berguna.
  2. Kolagen Pengeluaran: keputusan Vitamin C dalam pembentukan kolaj lagi. Ini menjadikan kulit lebih anjal. Keanjalan mengekalkan kulit yang ketat dan tidak terjejas.Oleh itu buah kiwi menghalang kendur kulit.
  3. Pre-biotik Hartanah: Kiwi bertindak sebagai ejen pra-biotik yang menyuburkan badan dan menggalakkan penghadaman.
  4. Pengurusan Berat: Kiwi mengandungi banyak serat pemakanan yang menggalakkan kenyang. Kiwi juga merupakan buah-buahan yang rendah kalori dan oleh itu adalah lebih baik bagi orang-orang yang berada di rejimen berat badan.
  5. Mencegah Asma: buah Kiwi boleh mengurangkan peluang mendapat asma.
  6. Pre-Natal Pemakanan: Buah Kiwi adalah baik untuk wanita mengandung. Buah-buahan mengandungi bahan-bahan tertentu yang membantu dalam pemindahan nutrien dan vitamin daripada ibu kepada anak. Ini menjadikan bayi sihat dan disuburkan.
  7. Mengawal Diabetes: Buah Kiwi mempunyai indeks glycemic yang rendah. Oleh itu, ia memberi manfaat bagi orang-orang kencing manis. Makanan tambahan Kiwi juga disyorkan dalam kes ini.
  8. Mengurangkan Gangguan Mata: Buah Kiwi membantu dalam mengurangkan kejadian gangguan mata yang disebabkan oleh degenerasi otot.
  9. Anti-oksidan: Buah Kiwi mengandungi banyak anti-oksida yang membantu badan kita dalam sel semula bangunan.
  10. Serat Boost: Buah Kiwi mengandungi banyak serat. Ini membantu dalam pembersihan sistem kami dengan menggalakkan pencernaan.

 

Tambahan


Jika anda tidak dapat mencari buah kiwi anda boleh memilih untuk makanan tambahan kiwi.Makanan tambahan buah kiwi boleh didapati dalam bentuk kapsul. Apabila buah kiwi dipanaskan dan diproses beberapa nutrien mereka hilang. Walau bagaimanapun, makanan tambahan yang mengandungi 80% daripada bahan-bahan yang sebenar dan dengan itu mereka berkesan.


Fakta Mengenai Kiwi


Kiwifruits dituai pada bulan Ogos hingga November. Kiwi bukan buah-buahan yang besar. Ia mempunyai berat sekitar 4 auns. Sebahagian berisi adalah berkrim dan mempunyai rasa yang menyegarkan.
Apabila anda membeli kiwifruits memeriksa sama ada mereka cukup masak. Bahagian luar harus kasar tetapi ia harus tunduk kepada tekanan yang lembut. Elakkan buah-buahan yang mempunyai kesan atau luka pada mereka.
Jika anda membeli buah-buahan kiwi mentah, anda boleh menyimpan mereka bersama-sama dengan pisang untuk masak mereka dengan cepat. Kiwifruits akan kekal segar dalam suhu bilik selama kira-kira 4 hingga 5 hari. Walau bagaimanapun, jika mereka masak sepenuhnya maka mereka akan dapat bertahan begitu lama. Buah-buahan masak perlu disimpan dalam peti sejuk.Jika anda ingin buah-buahan untuk bertahan selama 5-6 bulan kemudian balut dalam beg plastik yang berlubang untuk pengudaraan. Anda juga boleh mendapatkan kiwi beku, jika anda menyimpannya menggunakan asid askorbik dan sirap gula. Untuk membuat kiwi beku, anda perlu mengelupas kulitnya dan menyimpannya dalam peti sejuk. Kiwi beku akan kekal segar selama 7 hingga 8 bulan.
Anda perlu makan buah kiwi selepas mencuci dan mengelupas ia baik. Walau bagaimanapun, kulit dianggap sebagai satu bahagian yang boleh dimakan yang mengandungi banyak serat dan nutrien. Bahagian yang berisi dalaman adalah agak licin dan ia boleh melengkung dengan sudu.Sebagai alternatif, anda boleh menghiris buah menjadi kepingan sebelum dihidangkan. Sebaik sahaja anda mengupas buah-buahan, ia perlu diambil tanpa banyak kelewatan. Jika anda meninggalkan buah-buahan yang terlalu lama ia akan menjadi agak lembut dan berair. Atas sebab ini, jika anda menambah kiwi ke dalam salad, kemudian menambah ia hanya sebelum dihidangkan.


Kegunaan Kiwi:

 

Buah kiwi tidak kelihatan menarik dan ia mempunyai bahagian luar yang kasar dan berbulu.Walau bagaimanapun, di dalam buah-buahan yang terletak pulpa hijau zamrud yang yang mempunyai rasa agak seperti nanas atau strawberi. Buah-buahan yang agak lazat. Senarai di bawah adalah beberapa idea mengenai cara-cara yang berbeza untuk berkhidmat buah-buahan yang hebat ini.
  • Buah kiwi kelihatan agak menarik dengan daging zamrud hijau dan biji hitam kecil. Oleh itu, ia akan kelihatan agak hiasan apabila digunakan bersama salad.
  • Anda boleh menambah buah kiwi semasa menyediakan bijirin, oat, couscous dan beras perang.
  • Untuk menambah sedikit kemanisan anda boleh mencampur beberapa keping kiwi untuk masakan istimewa ayam atau ayam belanda. Kiwi juga boleh digunakan sebagai bahan tambahan untuk hidangan enak.
  • Kiwi sering digunakan dalam persediaan seperti kek keju, kek, jem, mufin, jus, jeli dan sirap.
  • Anda boleh menambah keping yang potong kiwi untuk barang-barang seperti yogurt, ais krim dan kastard.
  • Kiwi boleh digunakan dengan tembikai untuk menyediakan sup sejuk.
  • Acitinidin adalah sebatian dijumpai di dalam kiwi yang mempunyai keupayaan untuk empuk daging tertentu. Sebagai contoh, anda boleh perap kepingan ayam dalam jus buah kiwi untuk sekitar 20 minit untuk melembutkan mereka.
  • Buah Kiwi digunakan di New Zealand untuk membuat pencuci mulut yang lazat dikenali sebagai Pavloa.
  • Anda boleh menggunakan buah kiwi untuk membuat smoothie bersama-sama dengan strawberi dan yogurt.
  • Tambah beberapa buah kiwi dihiris bersama ayam panggang, sayur-sayuran campuran, cuka, minyak zaitun dan lemak feta percuma untuk menyediakan salad yang lazat.
  • Buah kiwi boleh digunakan sebagai bahan tambahan untuk sos salsa dan cutni yang sering digunakan sebagai sampingan hidangan untuk ikan goreng.
Adakah anda prihatin tentang kulit kering dan kendor anda? Adakah anda sedang mencari penawar kekal untuk keguguran rambut anda? Jika anda berada di sini untuk mencari penyelesaian yang sihat untuk semua kesihatan anda dan masalah kosmetik, mulakan dengan satu hidangan segar buah kiwi. Kiwi kaya sumber vitamin C dan pelbagai nutrien yang jarang berlaku yang boleh menjadikan kulit anda sihat dan cerah. Buah kiwi juga mempunyai manfaat kesihatan yang tidak terkira banyaknya termasuk peranannya dalam mengukuhkan rambut dan mencegah rambut gugur. Sumber

Kiwi adalah buah-buahan yang jarang berlaku yang mempunyai manfaat kesihatan yang tidak terkira banyaknya. Kiwi atau gooseberry Cina adalah buah berasal dari China. Di China, orang menggunakan Kiwi untuk beberapa kegunaan makanan dan perubatan. Walau bagaimanapun, buah-buahan yang menjadi popular di New Zealand dan rakyat negara ini mula menanam buah-buahan dalam kuantiti yang besar. Ia juga dikatakan bahawa buah Kiwi mendapat namanya dari negeri New Zealand.


Faedah Kiwi Untuk Kulit

 

  1. Kiwi adalah buah-buahan yang lazat yang mengandungi beberapa nutrien yang jarang berlaku. Ia adalah sumber yang kaya dengan antioksidan, vitamin C, dan E. Nutrien ini adalah penting untuk kulit yang sihat dan berseri.
  2. Kiwi mengandungi antioksidan dan serat pemakanan. Perbuatan buah-buahan sebagai julap semula jadi yang membantu badan dalam membuang semua bahan buangan dan toksin. Ini seterusnya menjadikan kulit lebih jelas dan lebih cantik.
  3. Buah Kiwi mengandungi banyak Vitamin E yang membantu dalam mengekalkan kulit yang lembut dan lembap. Vitamin juga membantu dalam pertumbuhan semula sel-sel yang seterusnya menjadikan kulit kelihatan muda dan fleksibel.
  4. Buah-buahan adalah sumber yang kaya dengan Vitamin C yang membantu dalam pembentukan kolagen. Pembaikan kolagen kulit dan membantu ia pulih daripada luka dan kecederaan. Ia juga menjadikan kulit lembut, lembut dan lembap.
  5. Kiwi mengandungi asid omega-3 asid lemak yang melindungi kulit daripada pelbagai gangguan. Ia juga melindungi membran sel kulit.
  6. Campuran pulpa kiwi dan jus lemon boleh bertindak sebagai pek muka berkhasiat.Sapukan campuran ini dan biarkan ia kekal selama 10 hingga 15 minit. Rawatan ini adalah sangat baik untuk mengurangkan pengeluaran sebum.
  7. Untuk kulit bercahaya menyediakan campuran alpukat (1/2), kiwi dan madu (1 sudu teh).Campurkan bahan-bahan ini dan sapukan campuran pada kulit anda. Selepas 10 hingga 15 minit bilas dengan air sejuk.
  8. Antioksidan dalam kiwi membunuh radikal bebas dan mengurangkan keamatan tanda-tanda penuaan seperti bintik-bintik hitam, kedutan dan garis-garis halus.
  9. Kiwi adalah sumber yang kaya dengan agen anti-radang dan AHA. Ini menghalang kulit daripada jerawat, bisul, jerawat, zits dan bernanah.
  10. Buah Kiwi mengandungi asid amino yang melindungi kulit daripada sinaran matahari.
  11. Vitamin dan nutrien dalam kiwi membantu kulit dalam memperbaharui sel-sel. Oleh itu, makan kiwi boleh menjadikan kulit anda lembap dan muda.
  12. Membuat pulpa daripada buah kiwi masak dan menambah beberapa yogurt kepadanya.Campurkan dengan baik dan perlahan-lahan sapukan pada muka anda. Basuh muka selepas 15 minit. Ini akan membolehkan nutrien untuk menembusi ke dalam kulit anda dan menyuburkan ia dari dalam.
  13. Buah kiwi mengandungi Vitamin C yang membantu dalam mencerahkan warna kulit anda.Anda boleh membuat scrub semulajadi dengan mencampurkan pulpa buah kiwi, jus lemon, oat dan minyak biji kiwi. Scrub ini boleh membantu kulit anda untuk mendapatkan yang lebih nada.
  14. Kulit buah kiwi boleh digunakan sebagai agen pengelupasan semula jadi. Anda boleh gosok muka dengan kulit kiwi untuk mendapatkan kulit yang sempurna.


Faedah Kiwi Untuk rambut:

 

  1. Buah Kiwi kaya dengan mineral seperti zinc, magnesium dan fosforus yang meningkatkan pertumbuhan rambut dan meningkatkan peredaran darah. Ia juga mengandungi Vitamin C dan E yang membantu dalam mengurangkan keguguran rambut.
  2. Vitamin C dalam buah-buahan membantu dalam pembentukan kolagen. Ini membolehkan kulit kepala untuk menyerap lebih banyak nutrien.
  3. Kiwi minyak biji mengandungi asid omega-3fatty yang menghalang rambut daripada kehilangan kelembapan.
  4. Buah Kiwi kaya dengan tembaga. Ini membantu rambut dalam memelihara warna semula jadi. Ia juga melindungi rambut dari uban pramasa.
  5. Buah Kiwi kaya dengan zat besi yang membantu dalam menyuburkan rambut. Ia menggalakkan peredaran darah yang betul di kulit kepala dan dengan itu ia menguatkan rambut dari akar mereka.
  6. Makan kiwi boleh membantu anda dalam mengukuhkan rambut dan juga kulit pada kulit kepala anda. Ini seterusnya menghalang berlakunya kelemumur dan ekzema. Ia juga melindungi kulit kepala dari keradangan.

Faedah Kesihatan Of Kiwi:

 

  1. Pergaduhan Menentang Radikal Bebas: Kiwi mengandungi Vitamin C yang melawan radikal bebas dan melindungi badan dan kulit kita dari pelbagai penyakit. Radikal bebas meningkatkan risiko kanser dan ia juga menyebabkan tanda-tanda penuaan. Vitamin C meneutralkan radikal bebas dan menjadikan mereka tidak berguna.
  2. Kolagen Pengeluaran: keputusan Vitamin C dalam pembentukan kolaj lagi. Ini menjadikan kulit lebih anjal. Keanjalan mengekalkan kulit yang ketat dan tidak terjejas.Oleh itu buah kiwi menghalang kendur kulit.
  3. Pre-biotik Hartanah: Kiwi bertindak sebagai ejen pra-biotik yang menyuburkan badan dan menggalakkan penghadaman.
  4. Pengurusan Berat: Kiwi mengandungi banyak serat pemakanan yang menggalakkan kenyang. Kiwi juga merupakan buah-buahan yang rendah kalori dan oleh itu adalah lebih baik bagi orang-orang yang berada di rejimen berat badan.
  5. Mencegah Asma: buah Kiwi boleh mengurangkan peluang mendapat asma.
  6. Pre-Natal Pemakanan: Buah Kiwi adalah baik untuk wanita mengandung. Buah-buahan mengandungi bahan-bahan tertentu yang membantu dalam pemindahan nutrien dan vitamin daripada ibu kepada anak. Ini menjadikan bayi sihat dan disuburkan.
  7. Mengawal Diabetes: Buah Kiwi mempunyai indeks glycemic yang rendah. Oleh itu, ia memberi manfaat bagi orang-orang kencing manis. Makanan tambahan Kiwi juga disyorkan dalam kes ini.
  8. Mengurangkan Gangguan Mata: Buah Kiwi membantu dalam mengurangkan kejadian gangguan mata yang disebabkan oleh degenerasi otot.
  9. Anti-oksidan: Buah Kiwi mengandungi banyak anti-oksida yang membantu badan kita dalam sel semula bangunan.
  10. Serat Boost: Buah Kiwi mengandungi banyak serat. Ini membantu dalam pembersihan sistem kami dengan menggalakkan pencernaan.

 

Tambahan


Jika anda tidak dapat mencari buah kiwi anda boleh memilih untuk makanan tambahan kiwi.Makanan tambahan buah kiwi boleh didapati dalam bentuk kapsul. Apabila buah kiwi dipanaskan dan diproses beberapa nutrien mereka hilang. Walau bagaimanapun, makanan tambahan yang mengandungi 80% daripada bahan-bahan yang sebenar dan dengan itu mereka berkesan.


Fakta Mengenai Kiwi


Kiwifruits dituai pada bulan Ogos hingga November. Kiwi bukan buah-buahan yang besar. Ia mempunyai berat sekitar 4 auns. Sebahagian berisi adalah berkrim dan mempunyai rasa yang menyegarkan.
Apabila anda membeli kiwifruits memeriksa sama ada mereka cukup masak. Bahagian luar harus kasar tetapi ia harus tunduk kepada tekanan yang lembut. Elakkan buah-buahan yang mempunyai kesan atau luka pada mereka.
Jika anda membeli buah-buahan kiwi mentah, anda boleh menyimpan mereka bersama-sama dengan pisang untuk masak mereka dengan cepat. Kiwifruits akan kekal segar dalam suhu bilik selama kira-kira 4 hingga 5 hari. Walau bagaimanapun, jika mereka masak sepenuhnya maka mereka akan dapat bertahan begitu lama. Buah-buahan masak perlu disimpan dalam peti sejuk.Jika anda ingin buah-buahan untuk bertahan selama 5-6 bulan kemudian balut dalam beg plastik yang berlubang untuk pengudaraan. Anda juga boleh mendapatkan kiwi beku, jika anda menyimpannya menggunakan asid askorbik dan sirap gula. Untuk membuat kiwi beku, anda perlu mengelupas kulitnya dan menyimpannya dalam peti sejuk. Kiwi beku akan kekal segar selama 7 hingga 8 bulan.
Anda perlu makan buah kiwi selepas mencuci dan mengelupas ia baik. Walau bagaimanapun, kulit dianggap sebagai satu bahagian yang boleh dimakan yang mengandungi banyak serat dan nutrien. Bahagian yang berisi dalaman adalah agak licin dan ia boleh melengkung dengan sudu.Sebagai alternatif, anda boleh menghiris buah menjadi kepingan sebelum dihidangkan. Sebaik sahaja anda mengupas buah-buahan, ia perlu diambil tanpa banyak kelewatan. Jika anda meninggalkan buah-buahan yang terlalu lama ia akan menjadi agak lembut dan berair. Atas sebab ini, jika anda menambah kiwi ke dalam salad, kemudian menambah ia hanya sebelum dihidangkan.


Kegunaan Kiwi:

 

Buah kiwi tidak kelihatan menarik dan ia mempunyai bahagian luar yang kasar dan berbulu.Walau bagaimanapun, di dalam buah-buahan yang terletak pulpa hijau zamrud yang yang mempunyai rasa agak seperti nanas atau strawberi. Buah-buahan yang agak lazat. Senarai di bawah adalah beberapa idea mengenai cara-cara yang berbeza untuk berkhidmat buah-buahan yang hebat ini.
  • Buah kiwi kelihatan agak menarik dengan daging zamrud hijau dan biji hitam kecil. Oleh itu, ia akan kelihatan agak hiasan apabila digunakan bersama salad.
  • Anda boleh menambah buah kiwi semasa menyediakan bijirin, oat, couscous dan beras perang.
  • Untuk menambah sedikit kemanisan anda boleh mencampur beberapa keping kiwi untuk masakan istimewa ayam atau ayam belanda. Kiwi juga boleh digunakan sebagai bahan tambahan untuk hidangan enak.
  • Kiwi sering digunakan dalam persediaan seperti kek keju, kek, jem, mufin, jus, jeli dan sirap.
  • Anda boleh menambah keping yang potong kiwi untuk barang-barang seperti yogurt, ais krim dan kastard.
  • Kiwi boleh digunakan dengan tembikai untuk menyediakan sup sejuk.
  • Acitinidin adalah sebatian dijumpai di dalam kiwi yang mempunyai keupayaan untuk empuk daging tertentu. Sebagai contoh, anda boleh perap kepingan ayam dalam jus buah kiwi untuk sekitar 20 minit untuk melembutkan mereka.
  • Buah Kiwi digunakan di New Zealand untuk membuat pencuci mulut yang lazat dikenali sebagai Pavloa.
  • Anda boleh menggunakan buah kiwi untuk membuat smoothie bersama-sama dengan strawberi dan yogurt.
  • Tambah beberapa buah kiwi dihiris bersama ayam panggang, sayur-sayuran campuran, cuka, minyak zaitun dan lemak feta percuma untuk menyediakan salad yang lazat.
  • Buah kiwi boleh digunakan sebagai bahan tambahan untuk sos salsa dan cutni yang sering digunakan sebagai sampingan hidangan untuk ikan goreng.
Adakah anda prihatin tentang kulit kering dan kendor anda? Adakah anda sedang mencari penawar kekal untuk keguguran rambut anda? Jika anda berada di sini untuk mencari penyelesaian yang sihat untuk semua kesihatan anda dan masalah kosmetik, mulakan dengan satu hidangan segar buah kiwi. Kiwi kaya sumber vitamin C dan pelbagai nutrien yang jarang berlaku yang boleh menjadikan kulit anda sihat dan cerah. Buah kiwi juga mempunyai manfaat kesihatan yang tidak terkira banyaknya termasuk peranannya dalam mengukuhkan rambut dan mencegah rambut gugur. Sumber
Previous
This is the oldest page