Kamis, 21 Januari 2016

Bagaimana untuk Kurangkan Lemak Tetapi Simpan Rasa dalam Resipi Kegemaran Anda

Kalori yang lebih tinggi sering memaksa orang untuk melepaskan makanan kegemaran mereka bagaimanapun tidak ada keperluan bagi orang ramai untuk melepaskan makanan kegemaran mereka dengan takut untuk menambah pound tambahan kepada badan sebaliknya ia boleh dibuat sihat dengan berselang-seli bahan-bahan tertentu di kawasan-dimasak khas hidangan. Seperti berkata keputusan besar boleh diperolehi dengan mengambil langkah yang lebih kecil yang apabila diambil secara berterusan akan menjadikan ia mudah untuk mengendalikan apa-apa perubahan besar yang boleh agak membimbangkan pada masa-masa.
 
Perubahan pertama harus bermula dengan membeli-belah yang sihat di kedai runcit di mana perkara-perkara yang akan dibeli untuk membuat diet yang sihat sehingga mana ia perlu disimpan dengan baik membuat perubahan tertentu yang membantu dalam menyediakan barang-barang makanan yang sihat.
 

Langkah-langkah untuk makanan makeover

  • Pergi ke makanan yang hak berfikir untuk memulakan konsep makeover dalam makanan, pilihan ini adalah baik kerana mereka dikenali untuk bersedia lagi dan lagi, juga apa-apa perubahan yang dibuat kepada hidangan yang sering dimakan ia dikatakan mempunyai kesan yang lebih baik pada kalori yang diambil pada setiap hari.
  • Langkah pertama dalam makeover adalah untuk melihat dengan baik pada bahan-bahan yang diperlukan untuk melihat jika terdapat apa-apa alternatif yang sihat disediakan untuk melihat jika terdapat mana-mana peluang untuk mengurangkan pengambilan lemak dan kalori untuk badan menambah nilai pemakanan. Ia akan mencukupi untuk menggunakan dadih rendah lemak bukan krim atau ada sebarang kemungkinan untuk bertukar-tukar beras perang untuk satu putih untuk memasukkan lebih banyak serat dalam makanan. Ini pengganti harus cukup untuk memberikan rasa hampir tepat untuk hidangan pada masa yang sama mengurangkan kiraan kalori untuk badan.
  • Sekarang lihat pada jumlah bahan-bahan yang perlu diubah untuk membuat hidangan lebih sihat daripada bahagian asalnya. Jika ada pilihan untuk tumis atau tumis bukannya menggoreng tulen untuk mengurangkan kandungan lemak, perkara-perkara tertentu seperti menggunakan gula lebih rendah atau garam harus mempunyai kesan yang besar kepada pengambilan kalori tubuh.
Jangan berfikir bahawa menggunakan bahan-bahan kalori rendah bermakna bahawa ia hanya akan berakhir menjadi resipi yang mempunyai kalori yang lebih rendah, kerana ada kalanya bahan-bahan ini digoreng bukannya memanggang. Jika ada beberapa kalori rendah makanan seperti ikan dan sayur-sayuran terdapat perubahan bahawa mereka akan sauced sehingga bukannya mengukus dan pada masa resipi keluar ia kelihatan agak sama dengan apa-apa burger penuh dengan keju.

 

Tips untuk hidangan sihat:

Di sini kami menyediakan cara di mana lemak dan kalori boleh ditebang dari hidangan juga menjadikan mereka lebih sihat dengan peningkatan penggunaan biji-bijian, sayur-sayuran segar dan buah-buahan di dalamnya:
  • Kalori dapat dikurangkan dan pemakanan boleh dirangsang dengan menambah sayur-sayuran dipotong dadu untuk sup dan semasa memasak apa-apa jenis resipi termasuk daging, casseroles, salad atau pasta.
  • Perasa yang digunakan untuk sayur-sayuran kukus harus terdiri daripada bawang putih, bawang, rempah atau herba bukan mentega biasa dan sos yang sering dipilih oleh banyak pihak.
  • Cuba buah-buahan untuk salad dan bukannya sayuran rutin seperti oren, limau, kiwi dan epal, juga adalah dicadangkan untuk salad aisberg ganti dengan sayur-sayuran berwarna hijau dalam berdaun.
  • Sayur-sayuran beku mempunyai khasiat yang cukup seperti orang-orang yang bersih, juga mereka yang baik kerana adanya mereka sepanjang tahun juga menjadi lebih murah berbanding dengan yang segar.
  • Tidak ada keperluan krim, mentega dan tepung untuk menambah ketebalan untuk sup dan bukan sayur-sayuran boleh dimasukkan ke dalam pengisar dan ditambah ke sup. Terdapat alternatif juga menyediakan krim untuk sup dengan sayur-sayuran dan puri bawang putih dengan susu.
  • Meningkatkan kuantiti hidangan jika mereka tinggal yang baik walaupun selepas pembekuan yang membuat pilihan yang terbaik untuk mereka yang tidak mempunyai banyak masa untuk menyediakan makanan atau mudah letih dengan perkara yang boleh tarik sehingga ini hidangan beku dan bukannya memilih makanan ringan.
  • Terdapat beberapa alternatif yang ada beberapa yang diberikan di bawah:
    1. Daging lembu tanah boleh digantikan dengan ayam tanah, ayam belanda atau soya tanah.
    2. Apple sos, prun, lobak, avokado lenyek atau pisang juga membuat alternatif terbaik mentega atau marjerin.
    3. Semburan Pan, wain, jus sayur-sayuran dan sup diketahui menjadi pilihan terbaik untuk sayur-sayuran tumis bukannya mentega.
    4. Keju lemak dikurangkan adalah pilihan terbaik jika dibandingkan dengan keju.
    5. Putih telur boleh digunakan bagi menggantikan telur yang digunakan untuk baking.
    6. Mayonis dengan lemak yang kurang dikenali untuk menjadi pilihan terbaik daripada mayonis.

Kalori yang lebih tinggi sering memaksa orang untuk melepaskan makanan kegemaran mereka bagaimanapun tidak ada keperluan bagi orang ramai untuk melepaskan makanan kegemaran mereka dengan takut untuk menambah pound tambahan kepada badan sebaliknya ia boleh dibuat sihat dengan berselang-seli bahan-bahan tertentu di kawasan-dimasak khas hidangan. Seperti berkata keputusan besar boleh diperolehi dengan mengambil langkah yang lebih kecil yang apabila diambil secara berterusan akan menjadikan ia mudah untuk mengendalikan apa-apa perubahan besar yang boleh agak membimbangkan pada masa-masa.
 
Perubahan pertama harus bermula dengan membeli-belah yang sihat di kedai runcit di mana perkara-perkara yang akan dibeli untuk membuat diet yang sihat sehingga mana ia perlu disimpan dengan baik membuat perubahan tertentu yang membantu dalam menyediakan barang-barang makanan yang sihat.
 

Langkah-langkah untuk makanan makeover

  • Pergi ke makanan yang hak berfikir untuk memulakan konsep makeover dalam makanan, pilihan ini adalah baik kerana mereka dikenali untuk bersedia lagi dan lagi, juga apa-apa perubahan yang dibuat kepada hidangan yang sering dimakan ia dikatakan mempunyai kesan yang lebih baik pada kalori yang diambil pada setiap hari.
  • Langkah pertama dalam makeover adalah untuk melihat dengan baik pada bahan-bahan yang diperlukan untuk melihat jika terdapat apa-apa alternatif yang sihat disediakan untuk melihat jika terdapat mana-mana peluang untuk mengurangkan pengambilan lemak dan kalori untuk badan menambah nilai pemakanan. Ia akan mencukupi untuk menggunakan dadih rendah lemak bukan krim atau ada sebarang kemungkinan untuk bertukar-tukar beras perang untuk satu putih untuk memasukkan lebih banyak serat dalam makanan. Ini pengganti harus cukup untuk memberikan rasa hampir tepat untuk hidangan pada masa yang sama mengurangkan kiraan kalori untuk badan.
  • Sekarang lihat pada jumlah bahan-bahan yang perlu diubah untuk membuat hidangan lebih sihat daripada bahagian asalnya. Jika ada pilihan untuk tumis atau tumis bukannya menggoreng tulen untuk mengurangkan kandungan lemak, perkara-perkara tertentu seperti menggunakan gula lebih rendah atau garam harus mempunyai kesan yang besar kepada pengambilan kalori tubuh.
Jangan berfikir bahawa menggunakan bahan-bahan kalori rendah bermakna bahawa ia hanya akan berakhir menjadi resipi yang mempunyai kalori yang lebih rendah, kerana ada kalanya bahan-bahan ini digoreng bukannya memanggang. Jika ada beberapa kalori rendah makanan seperti ikan dan sayur-sayuran terdapat perubahan bahawa mereka akan sauced sehingga bukannya mengukus dan pada masa resipi keluar ia kelihatan agak sama dengan apa-apa burger penuh dengan keju.

 

Tips untuk hidangan sihat:

Di sini kami menyediakan cara di mana lemak dan kalori boleh ditebang dari hidangan juga menjadikan mereka lebih sihat dengan peningkatan penggunaan biji-bijian, sayur-sayuran segar dan buah-buahan di dalamnya:
  • Kalori dapat dikurangkan dan pemakanan boleh dirangsang dengan menambah sayur-sayuran dipotong dadu untuk sup dan semasa memasak apa-apa jenis resipi termasuk daging, casseroles, salad atau pasta.
  • Perasa yang digunakan untuk sayur-sayuran kukus harus terdiri daripada bawang putih, bawang, rempah atau herba bukan mentega biasa dan sos yang sering dipilih oleh banyak pihak.
  • Cuba buah-buahan untuk salad dan bukannya sayuran rutin seperti oren, limau, kiwi dan epal, juga adalah dicadangkan untuk salad aisberg ganti dengan sayur-sayuran berwarna hijau dalam berdaun.
  • Sayur-sayuran beku mempunyai khasiat yang cukup seperti orang-orang yang bersih, juga mereka yang baik kerana adanya mereka sepanjang tahun juga menjadi lebih murah berbanding dengan yang segar.
  • Tidak ada keperluan krim, mentega dan tepung untuk menambah ketebalan untuk sup dan bukan sayur-sayuran boleh dimasukkan ke dalam pengisar dan ditambah ke sup. Terdapat alternatif juga menyediakan krim untuk sup dengan sayur-sayuran dan puri bawang putih dengan susu.
  • Meningkatkan kuantiti hidangan jika mereka tinggal yang baik walaupun selepas pembekuan yang membuat pilihan yang terbaik untuk mereka yang tidak mempunyai banyak masa untuk menyediakan makanan atau mudah letih dengan perkara yang boleh tarik sehingga ini hidangan beku dan bukannya memilih makanan ringan.
  • Terdapat beberapa alternatif yang ada beberapa yang diberikan di bawah:
    1. Daging lembu tanah boleh digantikan dengan ayam tanah, ayam belanda atau soya tanah.
    2. Apple sos, prun, lobak, avokado lenyek atau pisang juga membuat alternatif terbaik mentega atau marjerin.
    3. Semburan Pan, wain, jus sayur-sayuran dan sup diketahui menjadi pilihan terbaik untuk sayur-sayuran tumis bukannya mentega.
    4. Keju lemak dikurangkan adalah pilihan terbaik jika dibandingkan dengan keju.
    5. Putih telur boleh digunakan bagi menggantikan telur yang digunakan untuk baking.
    6. Mayonis dengan lemak yang kurang dikenali untuk menjadi pilihan terbaik daripada mayonis.
Previous
Next Post »