Selasa, 09 Agustus 2016

Makanan yang terbaik atas makanan yang dinikmati Malaysia dan faedah mereka





  1. Beans
kacang
Terdapat beberapa jenis kacang yang digunakan di kawasan-kawasan yang berlainan di Kenya. Mereka adalah ciri biasa dalam stews untuk mengiringi kegemaran seperti capati dan beras. Selain rasa kaya, kacang dicintai untuk kelebihan mereka dengan nutrien yang sihat seperti zink, vitamin B, tembaga, dan magnesium. Makan kacang, oleh itu, mengurangkan risiko penyakit mendapat jantung, kanser tertentu, dan kencing manis.
  1. ikan
Ikan yang dimasak mengikut fish500
Ikan adalah popular di kalangan penduduk tempatan yang memerlukan protein, omega 3 asid lemak dan vitamin D. penggunaan Sihat ikan menggalakkan kesihatan otak dan menggalakkan pertumbuhan yang betul pada kanak-kanak. Ikan adalah begitu popular bahawa anda boleh dengan mudah akan mencari dalam kukus, rebus atau goreng dalam satu warung di tepi jalan atau restoran di mana-mana kawasan.
  1. kentang
07
Keledek dan Ireland yang popular di Kenya sebagai pokok untuk beberapa dan makanan istimewa untuk orang lain. Lenyek, rebus, kentang panggang biasanya dimakan di negara ini untuk sarapan pagi, makan tengah hari atau makan malam.Salah satu sebab untuk populariti kentang 'adalah bahawa mereka adalah sumber yang baik kalium, serat dan vitamin B. Ini dan lain-lain nutrien menyediakan rakyat dengan pertahanan yang diperlukan terhadap tekanan darah tinggi, radang dan beberapa jenis kanser.
  1. sayur-sayuran berdaun gelap
Gelap-hijau-sayuran
sayur-sayuran berdaun gelap adalah satu lagi ciri yang sama dalam masakan Kenya, dipuji kerana kandungan antioksidan yang tinggi yang membolehkan mereka untuk melawan radikal bebas. Mereka juga pek dalam banyak vitamin K untuk membantu dalam pembekuan darah dan juga vitamin C untuk menjaga jangkitan di teluk. Folat dalam sayur-sayuran berdaun gelap menghalang anemia. Pengambilan sayur-sayuran hijau gelap seperti bayam dan kale dikatakan menafikan pembentukan payudara dan kulit kanser.
  1. Daging lembu
daging lembu-002
Beef ada keraguan kegemaran Kenya tetapi ia menerima seperti rap buruk dari orang yang cuba untuk kekal sihat. Ini tidak bermakna bahawa tiada apa yang baik untuk keluar dari luka kegemaran anda. Daging mengandungi protein dan mineral untuk pembangunan yang betul dan penyerapan yang lebih baik daripada asid amino yang asas yang diperlukan protein.
  1. Chicken
ayam-lollipop_625x350_61421325621
Ayam adalah perkara biasa dalam parti Kenyan kerana ia memanaskan jantung dan membawa banyak ketawa. ayam makan kerap membekalkan nutrien yang diperlukan untuk kulit yang besar, kemungkinan mengurangkan pengumpulan kolesterol, kelegaan daripada selesema biasa.
  1. ubi bit
Bit-akar
Sukakan cabaran dan mementingkan kesihatan Kenya memuja ubi bit itu. Ia adalah pewarna makanan yang sangat baik yang juga menemui jalan ke dalam salad dan jus. Bahan utama mentol ini adalah betaine yang dikreditkan dengan membersihkan kedua-dua usus dan perut. Orang yang cuba untuk mendapatkan berat badan atau mendapatkan semula selepas pertarungan penyakit mengambil banyak jus ubi bit.Tumbuhan merah juga telah disebut-sebut sebagai ubat untuk keganasan tertentu.
  1. kelapa
[Fail # csp6110028, Lesen # 1.325.460] berlesen melalui http://www.canstockphoto.com mengikut Perjanjian Pengguna Akhir Lesen (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Bolehkah Stock Photo Inc . / margo555
Mereka banyak terdapat di pantai Kenya besar tetapi anda masih akan menghadapi kelapa di tanah besar. Mereka adalah bahan popular n bertindak masakan tempatan sebagai sumber natrium, kalium, magnesium, besi, klorin, asid Pantothenic dan banyak nutrien lebih berguna. Air kelapa adalah diuretik yang hebat yang melawan batu karang dan ciri-ciri antibakteria yang menjadikannya seorang pejuang yang hebat taun. Coconuts juga menyuburkan sistem saraf dan menguatkan jantung.
  1. Pumpkins
longgokan-of-labu-horiz-web
wanita mengandung dan ibu menyusu berduyun-duyun pasaran tempatan dalam mencari labu. Ini kerana buah ini mengandungi jumlah tertinggi vitamin B yang penting untuk pelbagai fungsi. Ia mempunyai ciri-ciri anti-radang serta keupayaan untuk mencegah batu karang dan kencing manis. Dewasa juga mengambil labu untuk mengeluarkan cacing dari saluran penghadaman dan mengekalkan kesihatan prostat.
  1. Arrowroots
Kenya dari semua lapisan kehidupan cinta mengambil arrowroots rebus dengan teh panas pada bila-bila masa. Orang mungkin mengagumi ia untuk rasa yang kaya tetapi tidak tahu bahawa ia adalah sumber terbaik serat. Arrowroots juga membantu untuk membuang toksin dari badan dan yang begitu kaya, bentuk serbuk atau pes yang sebahagian besar daripada makanan bayi.





  1. Beans
kacang
Terdapat beberapa jenis kacang yang digunakan di kawasan-kawasan yang berlainan di Kenya. Mereka adalah ciri biasa dalam stews untuk mengiringi kegemaran seperti capati dan beras. Selain rasa kaya, kacang dicintai untuk kelebihan mereka dengan nutrien yang sihat seperti zink, vitamin B, tembaga, dan magnesium. Makan kacang, oleh itu, mengurangkan risiko penyakit mendapat jantung, kanser tertentu, dan kencing manis.
  1. ikan
Ikan yang dimasak mengikut fish500
Ikan adalah popular di kalangan penduduk tempatan yang memerlukan protein, omega 3 asid lemak dan vitamin D. penggunaan Sihat ikan menggalakkan kesihatan otak dan menggalakkan pertumbuhan yang betul pada kanak-kanak. Ikan adalah begitu popular bahawa anda boleh dengan mudah akan mencari dalam kukus, rebus atau goreng dalam satu warung di tepi jalan atau restoran di mana-mana kawasan.
  1. kentang
07
Keledek dan Ireland yang popular di Kenya sebagai pokok untuk beberapa dan makanan istimewa untuk orang lain. Lenyek, rebus, kentang panggang biasanya dimakan di negara ini untuk sarapan pagi, makan tengah hari atau makan malam.Salah satu sebab untuk populariti kentang 'adalah bahawa mereka adalah sumber yang baik kalium, serat dan vitamin B. Ini dan lain-lain nutrien menyediakan rakyat dengan pertahanan yang diperlukan terhadap tekanan darah tinggi, radang dan beberapa jenis kanser.
  1. sayur-sayuran berdaun gelap
Gelap-hijau-sayuran
sayur-sayuran berdaun gelap adalah satu lagi ciri yang sama dalam masakan Kenya, dipuji kerana kandungan antioksidan yang tinggi yang membolehkan mereka untuk melawan radikal bebas. Mereka juga pek dalam banyak vitamin K untuk membantu dalam pembekuan darah dan juga vitamin C untuk menjaga jangkitan di teluk. Folat dalam sayur-sayuran berdaun gelap menghalang anemia. Pengambilan sayur-sayuran hijau gelap seperti bayam dan kale dikatakan menafikan pembentukan payudara dan kulit kanser.
  1. Daging lembu
daging lembu-002
Beef ada keraguan kegemaran Kenya tetapi ia menerima seperti rap buruk dari orang yang cuba untuk kekal sihat. Ini tidak bermakna bahawa tiada apa yang baik untuk keluar dari luka kegemaran anda. Daging mengandungi protein dan mineral untuk pembangunan yang betul dan penyerapan yang lebih baik daripada asid amino yang asas yang diperlukan protein.
  1. Chicken
ayam-lollipop_625x350_61421325621
Ayam adalah perkara biasa dalam parti Kenyan kerana ia memanaskan jantung dan membawa banyak ketawa. ayam makan kerap membekalkan nutrien yang diperlukan untuk kulit yang besar, kemungkinan mengurangkan pengumpulan kolesterol, kelegaan daripada selesema biasa.
  1. ubi bit
Bit-akar
Sukakan cabaran dan mementingkan kesihatan Kenya memuja ubi bit itu. Ia adalah pewarna makanan yang sangat baik yang juga menemui jalan ke dalam salad dan jus. Bahan utama mentol ini adalah betaine yang dikreditkan dengan membersihkan kedua-dua usus dan perut. Orang yang cuba untuk mendapatkan berat badan atau mendapatkan semula selepas pertarungan penyakit mengambil banyak jus ubi bit.Tumbuhan merah juga telah disebut-sebut sebagai ubat untuk keganasan tertentu.
  1. kelapa
[Fail # csp6110028, Lesen # 1.325.460] berlesen melalui http://www.canstockphoto.com mengikut Perjanjian Pengguna Akhir Lesen (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Bolehkah Stock Photo Inc . / margo555
Mereka banyak terdapat di pantai Kenya besar tetapi anda masih akan menghadapi kelapa di tanah besar. Mereka adalah bahan popular n bertindak masakan tempatan sebagai sumber natrium, kalium, magnesium, besi, klorin, asid Pantothenic dan banyak nutrien lebih berguna. Air kelapa adalah diuretik yang hebat yang melawan batu karang dan ciri-ciri antibakteria yang menjadikannya seorang pejuang yang hebat taun. Coconuts juga menyuburkan sistem saraf dan menguatkan jantung.
  1. Pumpkins
longgokan-of-labu-horiz-web
wanita mengandung dan ibu menyusu berduyun-duyun pasaran tempatan dalam mencari labu. Ini kerana buah ini mengandungi jumlah tertinggi vitamin B yang penting untuk pelbagai fungsi. Ia mempunyai ciri-ciri anti-radang serta keupayaan untuk mencegah batu karang dan kencing manis. Dewasa juga mengambil labu untuk mengeluarkan cacing dari saluran penghadaman dan mengekalkan kesihatan prostat.
  1. Arrowroots
Kenya dari semua lapisan kehidupan cinta mengambil arrowroots rebus dengan teh panas pada bila-bila masa. Orang mungkin mengagumi ia untuk rasa yang kaya tetapi tidak tahu bahawa ia adalah sumber terbaik serat. Arrowroots juga membantu untuk membuang toksin dari badan dan yang begitu kaya, bentuk serbuk atau pes yang sebahagian besar daripada makanan bayi.
Previous
Next Post »